Osnovna djelatnost preduzeća je otkup i prodaja sekundarnih sirovina, odnosno prikupljanje i recikliranje svih vrsta otpada.

Pored svoje osnovne djelatnosti, preduzeće pruža komunalne i knjigovodstvene  usluge. Jedan od primarnih ciljeva djelovanja preduzeća jeste zbrinjavanje otpada na ekološki prihvatljiv način.

Preduzeće se bavi prikupljanjem svih vrsta sekundarnih sirovina (željezo, lim, papir,  plastika, najlon, PET ambalaža) i radi u skladu sa evropskim standardima, a tome svjedoči i posjedovanje sljedećih certifikata: ISO 9001; ISO 14001 i OHSAS 18001.

Akva Invest podstiče razvoj zaposlenih internim i eksternim edukacijama. Trenutno zapošljava 17 radnika, od kojih su četiri žene, dvije visokoobrazovane žene (ekonoimstica i pravnica), a druge dvije SSS. Vlasnica i direktorica firme je gospođa Fahira Hasić.

U prethodnih 18 godina preduzeće je ostvarivalo dobit koja je prvenstveno  preusmjeravana na proširenje poslovanja te u investiranje i u nabavku adekvatne opreme za sječu željeza, presa za presovanje PET ambalaže i papira, kamiona za prevoz otpada, kontejnera i kanti za odlaganje otpada (koje preduzeće daje svojim klijentima na korištenje). Preduzeće je investiralo i u rad na sakupljanju komunalnog otpada u prigradskim naseljima.

 

U proteklom periodu preduzeće je sprovelo sljedeće projekte:

  • Čišćenje putnog pojasa duž regionalnih i magistralnih puteva na području Opštine Živinice,
  • Čišćenje i održavanje melioracionih kanala na državnom – opštinskom poljoprivrednom zemljištu opštine Živinice,
  • Čišćenje od poplava i uređenje korita rijeke Oskove.

 

MISIJA

Kroz otkup i reciklažu sekundarnih sirovina, stvoriti okruženje u kome će se u skladu sa potrebama društva voditi računa o očuvanju životne sredine.

VIZIJA

Odgovornim i etičnim poslovanjem stvoriti dugoročne partnere za poslovanje, pružajući najbolju vrijednost klijentima, kao i konstantno postavljanje viših standarda, kako u oblasti poslovanja, reciklaže i očuvanja životne sredine tako i u oblasti življenja.